Galatasaray'da büyük eleştirilere neden olan bir oyunla Chelsea'ye elenmenin ardından başlayan kötü gidiş Türkiye Kupası'nda da sürüyor. Yarı final ilk maçında Bursaspor ile karşılaşan sarı kırmızılı ekip 2-0 öne geçtiği karşılaşmada galibiyetini koruyamadı ve sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Karşılaşmanın son dakikalarında gelen beraberlik golünden sonra TT Arena karşırken taraftarlar yönetim ve teknik direktör Mancini aleyhinde tezahüratlar yaptılar.

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Burdisso (Dk.54 Semih), Hakan, Telles, Ceyhun, Melo,Selçuk (Dk.65 Hajrovic), Sneijder, Burak, Umut (Dk.82 Yekta)
BURSASPOR: Frey, Basser (Dk.65 Ferhat), İbrahim, Civelli, Taiwo, Şamil, Belluschi, Şener, Bekir, Volkan (Dk.73 Ozan Tufan)Sestak (Dk.68 Sercan)

ESSİZ PROTESTO 
Bir hafta içinde hem Şampiyonlar Ligi'nde elenen hem de lige büyük ölçüde lige havlu atan Galatasaray'da taraftarlar Bursaspor maçına ilgi göstermedi. Az sayıda taraftarın takip ettiği karşılaşmada taraftarlar futbolcuları tribüne çağırmayarak protesto etti. 

DERBİ İÇİN 2 KEZ ANONS 
Türk Telekom Arena'da Galatasaray kulübü Fenerbahçe derbisini seyircisiz oynamamak adına 2 kez anons yaptırdı.

Kötü tezahürat nedeniyle sınırda olan ve en ufak bir küfürlü tezahürat halinde seyircisiz oynama cezası alacak olan Galatasaray kulübü, sarı kırmızılı taraftarlar adına 2 kez anons yaptı. 90 dakika boyunca ve Konyaspor maçında deplasman tribününde olacak olan Galatasaraylıların dikkatli olması ve Fenerbahçe maçının Arena'da seyircisiz oynanmaması için dikkatli olması uyarısı yapıldı

BURAK'TAN ÖZVERİGalatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz sol diz tendomundaki ağrılarından dolayı Pazartesi günü takımndan ayrı çalışmıştı. Drogba'nın yokluğunda takımını yalnız bırakmayan istemeyen Burak'ın maçtan önce teknik direktör Roberto Mancini'ye oynayabileceğini ilettiği ve İtalyan teknik adamın golcüye futbolcuya şans verdiği öğrenildi.

MANCINI SÖZÜNÜ TUTAMADIGalatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Ziraat Türkiye Kupası'nda yedek kalecilere şans verme geleneğini sona erdirdi. Daha önce kupa maçlarında bütün kalecileri rotasyonla oynatacağını sözünü veren İtalyan teknik adam, hem Kayserispor maçında alınan kötü sonuç hem de yarı final karşılaşması olmasından dolayı Bursaspor maçında Fernando Muslera'dan vazgeçemedi. 

KUPADA 16. RANDEVU
Kupada ilk kez 1971-72 sezonunda eşleşen Galatasaray ile Bursaspor bugüne kadar, bu organizasyonda 15 kez karşılaştı. Galatasaray bu maçlardan 8’ini kazanırken, 5 maç berabere bitti, 2 maçtan ise Bursaspor galip ayrıldı.

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak yarı final karşılaşmalarının ardından kazanan iki takım Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde karşı karşıya gelecek.
Yarı finalde rövanş maçları 16 Nisan Çarşamba günü oynanacak, final maçı ise 7 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Top